21 Haziran 2013 Cuma

Kocaeli Barış platformu Kocaeli Barışı konuşuyor sempozyumu hazırlıklarına devam ediyor

Bugün ilk olarak Genel İş sendikası Kocaeli şubesini ziyaret eden heyet platform hakkında bilgi verdi. 29 Haziran’da yapılacak olan Emex Otel’de Kocaeli Barış’ı konuşuyor sempozyumu yapacaklarını söyleyen Gergerlioğlu, “Kocaeli’deki farklı kesimlerin birlikte barışı konuşmalarını istiyoruz. Farklı açılardan barış süreci ve Kürt sorununda gelinen noktayı, insanların kafasında etnik ve dini konularda kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz. Bu kesimlerin kavga etmeden konuşmasını istiyoruz. Sadece Kocaeli’deki kişiler konuşacak” dedi.

DESTEK VERECEĞİZ
Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük, Türkiye’nin yıllardır yaşadığı sorunların giderilmesi noktasında elini taşın altına koyan herkesin emeğini önemsediklerini kaydetti. Kocaeli’nin bu sürecin başlangıç noktası olabileceğini söyleyen Küçük, “Bu platform da topluma barış sürecinde doğru bilgiler vereceğine inanıyorum. Biz kurum olarak bu sürece destek vereceğiz. Atılan adımın doğru buluyor ve toplumun herkesimin kucaklaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Ardından Kocaeli ticaret odası ziyaret edildi. Yeni seçilen başkan Murat Özdağ " ticaret yapanlar güven ortamı ister barış olmayan bir yerde güven olmaz. Barış sürecinin güveni sağladığını görüyoruz ve sürecin devamını istiyoruz." dedi.

Daha sonra Dilovası Belediye başkanı Cemil Yaman ziyaret edildi. Başkan Yaman "bu toplum barışa hasret içinde, bu çabayı destekliyoruz, çalışmayı güçlendirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Günün son ziyareti ise KASİAD'a oldu. Platform hakkında bilgi verilirken yönetim kurulu üyelerinden gelen sorular da cevaplandırıldı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder